Прем’єри України та Польщі обговорили дозволи на міжнародні перевезення

Під час розмови з прем’єр-міністром Республіки Польща Матеушем Моравецьким Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук обговорив торгові відносини країн, а саме питання міжнародних вантажних автомобільних перевезень.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

“Нестача дозволів з боку Республіки Польща на здійснення Україною міжнародних вантажних автомобільних перевезень створює проблеми для тисяч українців, а також є чинником штучного обмеження розвитку двосторонніх торговельних відносин”, — сказав Гончарук.

Глави українського та польського Урядів детально обговорили виклики, які постали в контексті цієї ситуації, та погодили, що вирішення цієї проблеми наприкінці жовтня шукатимуть міністри інфраструктури обох держав під час зустрічі українсько-польської Змішаної комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

Гончарук також наголосив на пріоритетах для України, а саме: збереження та посилення європейської та євроатлантичної інтеграції, забезпечення верховенства права та проведення судової реформи, викорінення корупції, зростання економіки. Останній пункт включає відкриття прозорого та збалансованого ринку землі, приватизацію та співпрацю з МВФ.

“Окреслені реформи є надзвичайно важливими, відтак Республіка Польща надалі надаватиме підтримку Україні на шляху її розвитку”, — сказав Моравецький.

Окрім того, Гончарук запросив Главу польського Уряду відвідати Київ із офіційним візитом.