Порошенко звільнив суддів, які приймали рішення по активістам Євромайдану

Президент України Петро Порошенко в рамках процесу очищення суддівської влади підписав указ про звільнення з посади чотирьох суддів, двох з них – у зв’язку з порушенням присяги.

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

«Серед звільнених суддя Владислава Гудима, яка прийняла необгрунтовані рішення під час обрання запобіжного заходу для активістів «Євромайдану» та «Автомайдану», – йдеться в повідомлені.

Також в повідомлені зазначено, що за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, під час подій на Майдані, Владислава Гудима не забезпечила в межах своїх повноважень дотримання принципів самостійності та незалежності, конституційних засад судочинства, а також повного та всебічного дослідження всіх обставин і проведення невідкладного судово-медичного обстеження.

«Рішення судді не відповідали нормам Кримінального процесуального кодексу України, кодексу України про адміністративні правопорушення, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також практикою Європейського суду з прав людини», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Президентом були звільнені з посад п’ять суддів, щодо яких Вища рада юстиції визнала порушення суддівської присяги і прийняття неправових рішень щодо активістів Революції «Євромайдану». Це троє суддів в місті Києві – суддя Оболонського районного суду Юлія Швачач, суддя Шевченківського районного суду Дмитро Кравець і суддя Оболонського районного суду Віталій Литвинов, а також в місті Харкові – судді Червонозаводського районного суду Олена Васильєва та Денис Чудовський.

Також Петро Порошенко звільнив суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва та 83 суддів ряду судів анексованого Росією Криму.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.