Ердоган проведе зустріч з Трампом у США

Президент Туреччини Тайіп Ердоган відвідає 12-13 листопада з візитом США і обговорить зі своїм американським колегою Дональдом Трампом закупівлю новітніх винищувачів, російських та американських систем ППО С-400 і Patriot, а також ситуацію в Сирії.

Про візит турецького лідера в США було оголошено ще 7 жовтня, перед початком операції ЗС Туреччини в Сирії “Джерело миру”, проте, як заявляв сам Ердоган, на тлі кризи в турецько-американських відносинах він до останнього моменту не міг вирішити, чи варто йому їхати у Вашингтон. Відповідь на це питання була дана лише за підсумками телефонних переговорів президента Туреччини і США 6 листопада.

“Ми обговоримо наші двосторонні відносини і ситуацію в регіоні. С-400, Patriot, F-35 – звичайно, вони будуть на порядку денному. Наша мета – довести торговий оборот до 100 мільярдів доларів … Обговоримо також кроки у військовій промисловості. Оскільки нам не продали Patriot, ми знайшли альтернативу-С-400, і ця справа закінчена”, – заявив Ердоган журналістам.

Він зазначив, що Туреччина може поряд з С-400 купити і американські системи ППО Patriot. “Ми готові купити їх, нехай дадуть нам пропозицію, ми її оцінимо”, – додав турецький лідер.