Олігарх Юрій Косюк надав півмільйона доларів для покращення репутації Порошенка за кордоном

Олігарх Юрій Косюк надав півмільйона доларів, аби покращити репутацію Петра Порошенка за кордоном.

Схему викрили журналісти видання Kyiv Post.

Про це йдеться в сюжеті програми “Гроші”.

Так, упродовж 2017-2018 років компанії Косюка перерахували 600 тисяч доларів громадській організації “Фонд підтримки реформ в Україні”.

Своєю чергою, фонд передав ці гроші американській компанії BGR. Там же офіційно прозвітували: за це лобіювали інтереси Національної ради реформ Петра Порошенка. Ця рада такий собі клуб наближених до екс-президента чиновників та експертів, який мав продемонструвати нестримні реформи у виконанні Порошенка. Ці гроші, припускають журналісти, цілком можуть бути бюджетними коштами, адже саме Косюк був улюбленим аграрієм Порошенка. Той щедро підгодовував свого товариша дотаціями із державної кишені.

Зокрема, лише минулого року Косюк отримав майже мільярд гривень із бюджету і забрав чверть від усіх дотацій аграріям на всю Україну. Це при тому, що бізнес-імперія його аж ніяк не нужденна – займає левову частку українського ринку курятини та ще й експортує по всьому світу.

А сам Косюк живе в неймовірному маєтку під Києвом. Таким чином, резюмують журналісти, Порошенко спершу щедро заливав державні гроші в кишені товаришу, а потім за це брав відкат у формі оплати роботи закордонних лобісті