Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

У повідомленні стверджують, що 5 листопада в прямому ефірі телеканалу під час трансляції передачі “Я так думаю” ведучий Руслан Коцаба нібито порушив закони України “Про інформацію” та “Про телебачення і радіомовлення”.

Нацрада стверджує, що ведучий висловлював інформацію, яка може бути “використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України” та інше.

“Незаконне збагачення і було метою оцих “євромайданівських бариг”. А не якесь там примарне європейське майбутнє, НАТО, Євросоюз і т. п. Відповідно повсталий Донбас спробували упокорити з допомогою танків та авіаційних бомб. Це правда, її нема куди діти. Вона мусить бути озвучена, саме тут, на рівні київському київська влада має визнати, що використання збройних сил проти мирного населення є злочином, на який не поширюються терміни давності”, – сказав Руслан Коцаба в ефірі телеканалу.

Нацрада планує ухвалити рішення щодо ліцензіата на підставі всіх вивчених обставин.

26 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила безпрецедентне рішення: позбавила телеканал “112 Україна” цифрових ліцензій на мовлення.

Канал продовжує мовлення і є доступним для своїх глядачів на супутнику, в кабельних мережах і в інтернеті.

Журналісти телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK влаштували акцію солідарності проти цензури. Три телеканали на 30 хвилин припинили активне мовлення.

Рішення Нацради вже засудили в Європейському парламенті і пообіцяли донести інформацію про дії української влади до європейських чиновників. У різний час стурбованість тиском влади на “112 Україна” вже висловлювали євродепутати від Великої Британії, представник ОБСЄ з питань ЗМІ Арлем Дезір, верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні та низка міжнародних організацій.