Київрада затвердила план забудови 47 га на Троєщині з добудовою житлового комплексу Войцеховського

Київрада затвердила детальний план території (ДПТ) в межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської і Радунської у Деснянському районі столиці площею 47 га, який передбачає добудову житлового комплексу «Перспектива» з числа так званих «новобудов Войцеховського».

Проект рішення був внесений до порядку денного як невідкладний заступником Київського міського голови – секретарем Київради Володимиром Прокопівом. Він заявив, що вносить пропозицію невідкладно розглянути питання на засіданні у зв’язку з «великою соціальною напруженістю».

У сесійній залі зазначалося, що рішення має виключно соціальний характер, оскільки дасть можливість добудувати житловий комплекс «Перспектива» на вул. Драйзера, 40, який будувався на самозахопленій землі. ДПТ закріпить землю під житловим комплексом, відкриє можливість для його добудови і введення в експлуатацію.

Згідно з даними Київради, розроблений ДПТ передбачає реконструкцію загальноосвітньої школи № 321, що включає її добудову для забезпечення потреб жителів території. Також передбачено будівництво нового дитячого садка на 250 місць і спортивного стадіону. На перших поверхах житлових будинків передбачається розміщення зони повсякденного обслуговування з підприємствами обслуговування та охорони здоров’я, які відображають нормативний соціально-гарантований рівень обслуговування населення.