У Києві 17 чоловіків намагалися захопити приватну квартиру – поліція

У Києві поліція затримала групу молодиків у складі 17 осіб, які намагалися захопити приватну квартиру.

Як повідомляє у Facebook відділ комунікації cтоличної поліції, 15 листопада правоохоронці отримали інформацію про те, що невідомі захопили квартиру, розташовану в одному з будинків на проспекті Героїв Сталінграду.

Невідомі в балаклавах увірвалися у квартиру і забарикадувалися всередині / kyiv.npu.gov.ua

За вказаною адресою відразу виїхали екіпажі патрульної поліції, слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції.

На місці події потерпіла розповіла правоохоронцям, що почула шум у коридорі, після чого вхідні двері відчинились, і невідомі особи в балаклавах увірвались до квартири, вигнали її та доньку та забарикадувалися всередині. Після перебування чоловіків у квартирі зникли ювелірні прикраси й цінні речі.

Поліцейські встановили, що вже два роки тривають судові процеси за грошовим зобов’язанням, а цій родині неодноразово погрожували. У подальшому борг передали третім особам, але жодних документів про примусове виселення не було.

Як повідомив начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков, після переговорів з людьми, які перебували у квартирі та відмовились відчиняти двері, було прийнято рішення про застосування спецпідрозділу. Коли правоохоронці полку особливого призначення штурмом потрапили до квартири, там перебували 17 чоловіків. Всіх їх було затримано на місці та доправлено до Оболонського управління поліції для встановлення анкетних даних та ступеню причетності кожного з них до даної події.

Крім того, після їх перебування у квартирі зникли ювелірні прикраси та цінні речі.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 356 (Самоправство)та за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до шести років.