З 20 листопада слідство у справах Майдану буде зупинено – адвокат

З 20 листопада слідство у справах Майдану буде зупинено щонайменше до 3 грудня.

Про це адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська написала на своїй сторінці у Facebook.

”Норму про забезпечення слідства у справах Майдану після 20.11.2019 Верховна Рада не проголосувала… «не встигла». Наступна спроба лише 3.12. Тобто 20.11.2019 в нас таки «чорна діра». Передавати справи нема кому, нема куди. І тому цього не можна робити. А слідство – зупиняється”, – заявила Закревська.

З 20 листопада прокуратура втрачає повноваження розслідувати кримінальні провадження.

Всі справи щодо злочинів проти активістів Революції гідності мають бути передані до ДБР.

Парламент 15 листопада, незважаючи на вимоги потерпілих у справах Майдану, їхніх адвокатів та громадськості, не вніс зміни до закону про ДБР, якими передбачено, що слідчі з Генпрокуратури, поліції, СБУ, а також прокурори ГПУ, які розслідували ці справи, змогли поза конкурсом перейти до відповідного підрозділу ДБР.

Разом з тим у ДБР навіть не створено такий підрозділ.

Родичі загиблих учасників Революції гідності та активісти вкотре вимагають від президента негайно втрутитись у ситуацію з передачею справ Майдану від ГПУ, щоб не допустити розвалу «майданівських справ».

14 листопада близько 100 громадських активістів, родичів загиблих учасників Революції гідності та потерпілих під час подій Майдану пікетували Офіс президента з вимогою до глави держави до 20 листопада скоординувати дії Верховної Ради, ГПУ та ДБР, щоб не допустити призупинення розслідування справ Майдану.