Суд ухвалив рішення про обрання Олегу Ляшку запобіжного заходу у вигляді особистої поруки

Низка чинних та колишніх депутатів хотіли взяти Ляшка на поруки, зокрема – Віталій Купрій, Андрій Лозовой, Дмитро Лінько, Михайло Волинець, Валентин Наливайченко та Вікторія Сюмар.

фото УНІАН

Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив рішення про обрання Олегу Ляшку запобіжного заходу у вигляді особистої поруки.

Зазначимо, що прокуратура наполягала на триманні під вартою ексдепутата без можливості внесення застави. Прокурори переконувади, що Ляшко може уникати викликів суду та переховуватися, впливати на потерпілого і свідків, тиснути на суд.

Підозру про вчинення кримінального правопорушення прокурор обґрунтував відповідною заявою, допитом потерпілого, свідків, висновком судмедекспертизи та протоколом розгляду речового доказу.

Зі свого боку, ексдепутат назвав озвучені ризики “смішними”, а прокурора — “ідіотом”.

Після оголошення рішення Ляшко заявив, що оскаржуватиме його та загалом вручення підозри.

Нагадаємо, 6 листопада Ляшко в аеропорту Бориспіль побився з Герусом. Конфлікт стався через поправку голови комітету Ради з енергетики Геруса, що дозволяє імпортувати електроенергію з Росії.

Пізніше бійку Ляшка і Геруса кваліфікували як насильство відносно нардепа. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Генпрокуратура вимагає заарештувати Ляшка.