Трамп назвав процедуру імпічменту “позорищем” і пародією на правосуддя

Президент Дональд Трамп вважає процедуру імпічменту, запущену щодо нього демократами в Конгресі США “позорищем” і пародією на правосуддя.

Про це республіканець Трамп заявив у вівторок журналістам на засіданні свого кабінету в Білому домі.

“Що відбувається, так це ганьба. Це конфуз для нашої країни”, – сказав глава адміністрації США, коментуючи нові публічні слухання, які почалися у вівторок у рамках процедури імпічменту в спеціальному комітеті з розвідки Палати представників Конгресу під керівництвом демократів. “Зараз є суд кенгуру (англійська ідіома, що означає пародію на правосуддя – ред), яким управляє маленький виверткий Шифф. У нас (республіканців) немає юристів, свідків – нічого немає”, – додав Трамп. “Спритним Шиффом” він назвав голову спецкомітету з розвідки Палати представників Адама Шиффа (демократ, від штату Каліфорнія).

Крім того, Трамп запевнив, що дасть співгромадянам можливість самим судити про заможність звинувачень, які розглядаються в ході процедури імпічменту. “Я дозволю людям робити власні висновки”, – зазначив господар Білого дому.

Президент також підкреслив, що не знайомий особисто з низкою свідків, включаючи співробітника Ради національної безпеки США Олександра Виндмана, що дають показання в ході розслідування, яке пов’язане з процедурою імпічменту. “Я ніколи не бачив цієї людини. Я абсолютно не знаю Виндмана. Не знайомий з Виндманом, ніколи про нього не чув. Не знаю нікого з цих людей. Бачив, правда, пару раз послів”, – повідомив Трамп.

Він уточнив, що йдеться в тому числі про заступника помічника держсекретаря у справах Європи та Євразії Джорджа Кента і Тимчасового повіреного у справах США на Україні Вільяма Тейлора. “Не знаю, хто такий Кент. Не знаю, хто такий Тейлор”, – сказав президент. Кент і Тейлор теж дали свідчення спецкомітету з розвідки нижньої палати Конгресу.

При цьому Трамп звинуватив свідків у розслідуванні з імпічменту, не пояснюючи, кого саме має на увазі, в тому, що ті навіть не мають інформації з перших рук, хоча беруться робити далекосяжні висновки. “Вони чули розмову про розмову про третю розмову, яку проводив президент”, – переконаний керівник американської адміністрації.