Завершено досудове розслідування у справі про заволодіння 44 млн. грн. ДП «Укрзалізничпостач»

Завершено досудове розслідування у справі екс-народного депутата України (8-го скликання), його фінансового радника, а також колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України щодо заволодіння у 2015 році 20 млн грн «Укрзалізниці» і намаганню у 2016 році заволодіти 44 млн грн державного підприємства «Укрзалізничпостач».

Як повідомили  у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, на даний час матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення. Після ознайомлення з матеріалами справи, обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду.

У відомстві нагадали, що колишньому народному депутату, його раднику та колишньому позаштатному раднику глави АП було повідомлено про підозру за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.2 ст.15 – ч.5 ст.191 КК України. Кримінальні провадження стосовно інших осіб, причетних до незаконного заволодіння коштами «Укрзалізниці», наразі перебувають на розгляді у Антикорупційному суді.

2 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили трьом особам, задіяним в одній з корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», про підозру у незаконному відчуженні 20 млн грн, на які за рішенням слідчого судді було накладено арешт, й іншим рішенням суду вони підлягали конфіскації в дохід держави.

11 жовтня Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно екс-депутата, підозрюваного в незаконних схемах в «Укрзалізниці». Крім того щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на два місяці.