Комітет з розвідки Палати представників готує звіт щодо імпічменту Трампа

Комітет з розвідки Палати представників Конгресу США готують звіт за результатами розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Разом з тим, голова комітету конгресмен-демократ Адам Шифф у неділю заявив, що Комітет може отримати додаткові свідчення та провести нові слухання в рамках процедури імпічменту.

Про це Шифф заявив, виступаючи по телеканалу CNN. За словами конгресмена, законодавці весь час отримують нові документи, і робота по проведенню розслідування триває, пише Голос Америки.

«Чого ми не збираємося робити, так це чекати місяці і місяці, поки адміністрація веде гру, спрямовану на виснаження опонентів (rope a dope game), у спробі затягнути процес. Йти таким шляхом ми не хочемо», – підкреслив Шифф.

Відзначимо, процедура імпічменту може розтягтись на місяці. Якщо Палата представників Конгресу США, більшість в якій контролюють республіканці, проголосує за імпічмент до кінця року, що є ймовірним, то справа надійде до Сенату, де більшість контролюють республіканці. Для того, щоб винести імпічмент президентові та усунути його з посади, Сенатові знадобиться дві третини голосів. Усунення Трампа з посади не видається ймовірним, бо потрібно буде, щонайменше 20 голосів республіканців проти президента від власної партії.