Зеленський та Путін проведуть окрему зустріч на саміті «нормандської четвірки» – ЗМІ

У Парижі, де на 9 грудня запланований саміт «нормандської четвірки» по Донбасу, очікується окрема зустріч президентів РФ і України.

Про це пише “Комерсант” з посиланням на інформовані джерела.

Зазначається, що в столиці Франції український лідер може отримати запрошення відвідати в майбутньому році урочистості з нагоди 75-річчя Перемоги, які пройдуть в Москві.

Зазначимо, саміт “нормандської четвірки” відбудеться 9 грудня в Парижі. У ньому візьмуть участь президент України Володимир Зеленський, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент РФ Володимир Путін та президент Франції Емманюель Макрон.

Ймовірність того, що крім саміту в «нормандському форматі» в Парижі відбудеться двостороння зустріч панів Путіна і Зеленського, інформований співрозмовник “Комерсант” оцінив як близьку до 100%. За його словами, на зустрічах, подібних майбутнього саміту, нескладно знайти можливість поговорити наодинці.

Раніше, двосторонні зустрічі українського і російського президентів практикувалися в період президенства Порошенка. Порошенко та Путін знаходили можливість поговорити окремо від колег в «нормандського формату» під час чотиристоронніх самітів. У 2016 році розмова тривала більше 40 хвилин.

Нагадаємо, що остання розмова Зеленського та Путіна відбулася у понеділок, 25 листопада. Путін розповів, що говорив із Зеленським про газ.

Зеленський зазначив, що темами розмови з Путіним були повернення українських військових кораблів, захоплених поблизу Керченської протоки, та газове питання.