Опитування: рейтинг Зеленського впав до 52%

Рейтинг президента України Володимира Зеленського впав до 52% підтримки населення.

Про це в четвер свідчать опубліковані дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

“До Володимира Зеленського позитивно ставляться наприкінці листопада 52% опитаних, негативно – 19%. Протягом осені частка тих, хто ставиться до Зеленського позитивно, зменшувалася: 73% – у вересні, 66% – у жовтні, 64% – на початку листопада, 52% – в кінці листопада”, – наголошується в повідомленні КМІС.

Одночасно, згідно з дослідженням, частка тих, хто негативно ставиться до Зеленського, протягом осені зросла з 7% у вересні до 19% в кінці листопада.

Популярність прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, як зазначає КМІС, знаходиться на рівні 11% підтримки серед українців. Негативно до нього відносяться 25% населення. “Протягом осені збільшувалася частка тих, хто ставиться до нього негативно: 9% – у вересні, 14% – в жовтні, 18% – на початку листопада, 25% – в кінці листопада”, – сказано в повідомленні соціологічної служби.

Рейтинг голови Верховної Ради Дмитра Разумкова вище, ніж у Гончарука. До нього позитивно ставляться, згідно з опитуванням, 24% респондентів, негативно – 16%, причому останній показник за місяць збільшився на 7%.

Дослідження проводилося з 22 по 25 листопада на основі випадкового вибору абонентів стільникового зв’язку. В опитуванні не брали участі номери мобільних телефонів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.