Audi вкладе 37 мільярдів євро в нові розробки

37 мільярдів євро Audi хоче витратити протягом п’яти років на дослідження, розробки і капітальні вкладення.

Про це в п’ятницю, 29 листопада, заявило дочірній підрозділ концерну Volkswagen. Ця заява Audi зробила рівно через тиждень після того, як Tesla оголосила про інвестиції в 4 мільярди євро в будівництво заводу під Берліном.

Мета вкладень – обігнати в виробництві і продажах автомобілів як традиційних конкурентів BMW і Mercedes, так і американську Tesla. Із загальної суми майже третину, 12 мільярдів, буде витрачено на розробку в сфері електрокарів.

Концерн Volkswagen, до складу якого входить Audi, раніше заявив, що планує в найближчі п’ять років вкласти 60 мільярдів євро у виробництво екологічно чистих автомобілів і розробку машин з автоматичним управлінням.

Audi, який відзначив в 2019 році своє 110-річчя, було останнім підрозділом концерну Volkswagen, який зберігав курс на економію на тлі триваючої стагнації в автомобільній промисловості Німеччини. Нещодавно було оголошено про скорочення Audi 9500 робочих місць для зниження витрат на 6 мільярдів євро і створення додаткових двох тисяч робочих місць у сфері електромобілів і дигіталізації.