САП відкрила справу проти Юзіка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через публікацію розмов нардепа від Слуги народу Юрія Корявченкова з поліцією Кривого Рогу.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на інформацію Генпрокуратури.

Картинки по запросу юзік

Повідомляється, що справу відкрили за ознаками пропозиції або обіцянки неправомірної вигоди посадовій особі.

“За результатами обробки повідомлень засобів масової інформації прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом народними депутатами України та іншими особами за ознаками кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 369-2 Кримінального кодексу України”, – йдеться у відповіді ГПУ на запит судового репортера.

Також повідомляється, що розслідування доручили НАБУ, а саме звернення було оформлене у вигляді заяви про злочин і стосувалося публікації записів нардепом Антоном Поляковим. На записі нардеп Корявченков у бесіді з керівництвом поліції Кривого Рогу обговорює місцевих політиків Юрія Вілкула і Костянтина Глібова.

Раніше повідомлялося, що було опубліковано розмову “слуги народу” з поліцією Кривого Рогу. Нардеп Антон Поляков опублікував запис розмови Корявченкова та інших “слуг народу” з керівництвом поліції Дніпропетровської області.