ВР звільнила від ПДВ операції з передачі новому оператору ГТС майна

Верховна Рада України підтримала в другому читанні та в цілому законопроект №2359-1, спрямований на звільнення від сплати ПДВ операції з передачі новому оператору газотранспортної системи (ГТС) майна, необхідного для транспортування природного газу.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні у вівторок 328 голосами.

“Законопроект №2359-1 приводить у відповідність норми Податкового кодексу та дозволяє швидко та без податкових перепон завершити процес “анбандлінгу”. При цьому законопроект максимально захищає від зловживань податковими особливостями процесу відокремлення”, – зазначив у доповіді перший заступник голови Комітету Ярослав Железняк.

До законопроекту були подані дві поправки, які враховані по суті, а також пропозиції народних депутатів з фракції політичної партії ВО “Батьківщина”, яка наполягала на доопрацюванні законопроекту до другого читання.

Нагадаємо, 18 жовтня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект, необхідний для відокремлення управління газотранспортною системою від “Нафтогазу”.

У Міністерстві енергетики і захисту довкілля очікують на остаточне завершення процедури відокремлення від “Нафтогазу” газотранспортної системи України до 26 грудня 2019 року.