Куму директора ДБР повідомлено про підозру

Детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому начальнику Головного слідчого управління ГПУ Ігорю Щербині та підприємцю, яких було викрито на отриманні 75 тис. доларів.

Як повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вказаним особам інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство та пособництво у наданні неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як повідомлялось, вказаних осіб було затримано в порядку ст. 208 КПК одразу після одержання ними першої частини обумовленої суми – а саме 75 тис. доларів зі 150 тис. доларів. Ці кошти колишній посадовець ГПУ за посередництва підприємця вимагав від столичного забудовника начебто для одного з керівників правоохоронних органів за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу стосовно цієї компанії.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, детективи НАБУ затримали екс-посадовця ГПУ, якого пов’язують з Трубою.

Щербина – начальник Головного слідчого управління ГПУ в 2014-2015 роках. Труба був його заступником в управлінні ГПУ і працював під керівництвом Щербини. Труба є кумом Щербини.

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність оновлення керівництва Державного бюро розслідувань (ДБР) і закликає Верховну Раду підтримати законопроект про перезапуск бюро.

Читайте також:

В нових записах з кабінету Труби обговорють справи проти Порошенка, Коломойського та Ситника