Кравцов ініціює позачерговий звіт “Укрзалізниці” перед Наглядовою радою

Голова «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що його звільнення є винятково компетенцією незалежних членів Наглядової ради компанії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Призначення мене керівником «Укрзалізниці», оцінка КРI (ключові показники ефективності, англ. Key Performance Indicators, KPI), і, власне, звільнення – компетенція винятково незалежних членів Наглядової ради. Є процедура, і порушувати її – поразка корпоративної реформи в усьому державному секторі. Цифри нашої роботи – вкрай красномовні, і ми готові ініціювати через тиждень позачерговий звіт топ-менеджменту перед Наглядовою радою. Керівництво компанії за результатами звіту буде готове до будь-якого рішення з боку Наглядової ради, але все має бути винятково в рамках процедури», – написав він.

Кравцов заявив, що стратегічні державні підприємства, такі як «Укрзалізниця», НАК «Нафтогаз України», не можуть бути залежними від політичних настроїв і рішень, які міняються щогодини.

«Прагнення керувати в ручному режимі найбільшою компанією в країні – перманентне. Я розумію, що це знову може стати найбільшим корупційним ризиком. Тим часом, корпоратизація «Укрзалізниці» була подією історичною. З місцевих царів-феодалів у філіях ми трансформували компанію у флагмана реформ. Централізація дала свій ефект. Коли я прийшов в компанію, «Укрзалізниця» була в стані дефолту. Зараз – ми найстабільніша компанія державного сектору в Україні», – написав він.

Також Кравцов зазначив, що система корпоративного управління базується на максимальній відкритості, прозорості і головне – дає змогу вводити персональну відповідальність керівника за конкретний напрям роботи.

Раніше прем`єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів України має намір провести в «Укрзалізниці» кадрові зміни у зв`язку з корупцією на підприємстві.