Пристайко: вибори на Донбасі мають відбутися лише після виведення російських військ і повернення Україні контролю над кордоном

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко наполягає, що місцеві вибори на Донбасі можуть відбутися лише після виведення російських військ і повернення Україні контролю над кордоном.

Про це він заявив на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Братиславі, яке транслюється на сайті Організації.

Глава МЗС наголосив, що триваюча збройна агресія проти України залишається найбільшою загрозою європейського миру і безпеки.

Водночас, він сказав, що проведення саміту лідерів країн ”нормандської четвірки” є хорошою новиною.

”Ми маємо дуже обережний оптимізм і повірте, що результат саміту має передбачати забезпечення довгостроково миру, стійкого режиму припинення вогню та принаймні звільнення заручників і політичних в`язнів”, – заявив Пристайко.

При цьому, міністр зазначив, що місцеві вибори можуть відбутися лише у відповідності до українського законодавства і демократичних стандартів ОБСЄ. ”Лише тоді, коли усі безпекові умови будуть виконані, включаючи виведення усіх незаконних військ з регіону та відновлення контролю України над українсько-російським кордоном”, – наголосив Пристайко.

Також він сказав, що методологія Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ з проведення виборів є надійним інструментом у забезпеченні демократичних виборів. Міністр сказав, що Україна зацікавлена продовжувати взаємодію з БДІПЛ.