Зеленський привітав військових із Днем ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський привітав військовослужбовців та добровольців з Днем Збройних сил України та заявив, що потужне військо є гарантією свободи, незалежності та самостійного розвитку країни.

Про це йдеться у його відеозверненні, розміщеному у соцмережах.

За словами глави держави, кожен українець дякує військовим, які боронять Україну на сході.

«Ті, хто відважно боронять Батьківщину на суші, воді та в повітрі. Ті, хто зараз стоїть на сторожі нашої безпеки, і ті, хто віддав життя за Україну. Щодня, а особливо сьогодні, у День ЗСУ, кожен українець від усього серця каже вам «дякую» за вашу доблесть, хоробрість та витримку, за наші мирні міста, за наші мирні села, спокійний сон та чисте небо», – заявив президент.

Зеленський відзначив, що українська армія 5 років багато чого не мала, але мала волю і непереможний дух: «Ми всі пам’ятаємо, як справді складно було 5 років тому. Наша армія багато чого не мала, але ми вистояли, бо мали найголовніше – волю і непереможний дух, тому що захищаємо рідну землю. Сьогодні ми набагато міцніші, загартовані, досвідчені, так само незламні, і сьогодні весь цивілізований світ бачить, що ми дійсно прагнемо миру. І ми не хочемо щодня втрачати найкращих, і ми обов’язково повернемо наших людей і наші території. Донбас – це Україна, Луганськ – це Україна, Крим – це Україна».

«Ми пам’ятаємо, що буває, якщо країна не піклується про власну армію і не готова захисти свої держані інтереси. Саме тому після досягнення довгоочікуваного миру потужне українське військо залишиться нашим пріоритетом, адже це гарантія нашої свободи, нашої незалежності та самостійного розвитку квітучої України», – наголосив президент.

Зеленський відзначив надзвичайно високий рівень довіри до армії серед українців.
«Ви дуже нам потрібні, і держава робитиме все, щоб ви це відчували в усьому: в умовах, в озброєнні, в гідному забезпеченні вас та ваших родин», – підкреслив він.

Зеленський привітав бійців зі святом і побажав, що незалежно від складності бойових завдань родичі та близькі військовослужбовців завжди отримували СМС-повідомлення: «Зі мною все добре, зі мною все в порядку».

«З Днем Збройних сил України, повертайтесь живими. Слава Україні!», – наголосив він.

Сьогодні, 6 грудня, відзначають День Збройних сил України. Ця дата встановлена згідно з постановою Верховної Ради № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року.

6 грудня 1991 року Верховна Рада ухвалила закони «Про Збройні сили України» та «Про оборону України».