Уряд Фінляндії очолить наймолодший прем’єр-міністр в світі

Новим прем’єр-міністром Фінляндії стане 34-річна міністр транспорту і комунікацій Санна Марін. Її кандидатура перемогла на внутрішньопартійному голосуванні в неділю, 8 грудня.

Картинки по запросу "Санна Марін""

Попередній прем’єр, Антті Рінне, пробув на посаді лише близько півроку і пішов у відставку на тлі скандалу навколо страйку співробітників фінської пошти.
Конфлікт у правлячій коаліції був викликаний наміром керівництва державної поштової служби укласти з 700 сортувальниками посилок нову трудову угоду, яка призвела б до зниження їх зарплат. Після страйку працівників пошти, питання про трудову угоду було знято з порядку денного.

Однак опозиційні політики вимагали від міністра у справах місцевого самоврядування та управління власністю Фінляндії Сірпи Паатеро інформацію про те, чи підтримував уряд заплановані зміни. 29 листопада соціал-демократ Сірпа Паатеро пішла у відставку. Після цього під вогонь критики потрапив Антті Рінне.

Парламент проголосує за довіру новому прем’єр-міністру, ймовірно, у вівторок. Після цього президент призначить новий уряд.