В Україні продовжили аналогове мовлення

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила продовження до 30 червня 2020 року використання в Україні аналогового сигналу для окремих категорій мовників.

Про це у четвер, 12 грудня, повідомляє прес-служба Нацради.
Відповідальний секретар Національної ради Олександр Ільяшенко пояснив, що до цієї дати будуть використовувати аналоговий стандарт ті мовники, які працюють на територіях, що межують з Російською Федерацією – на півночі країни і в Херсонській області на лінії розмежування і тимчасово окупованих територіях, а також місцеві телерадіокомпанії, які досі не мають ліцензії на мовлення в цифрових мультиплексах.
“Регулятор очікує, що незабаром будуть прораховані ще вільні частоти для того, щоб бажаючі місцеві компанії до літа мали можливість перейти на мовлення в цифровому стандарті”, – зазначено в повідомленні.
Раніше вже продовжувалися терміни відключення аналогового сигналу. Так, на засіданні 8 травня Кабмін прийняв постанову про продовження строків відключення аналогового телебачення в Україні. Мовлення на визначених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення каналах мало тривати до 31 грудня 2019 року.
До цього передбачалося, що аналогове мовлення в прикордонних з Росією районах збережуть до кінця 2018 року.