Зеленський запропонував спростити процедуру перетину кордонів для громадян країн-учасниць ГУАМ

Президент України Володимир Зеленський запропонував продовжити процес спрощення процедури перетину кордонів громадянам країн-учасниць Організації за демократію та економічний розвиток (Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова, ГУАМ).

Таку пропозицію він озвучив під час зустрічі з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Гахарією, прем’єр-міністром Молдови Йоном Кіку і віце-прем’єр-міністром Азербайджану Алі Ахмедовим, яка відбулася в Києві у рамках завершення головування України в організації, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, Зеленський запропонував імплементувати спрощені процедури, які дадуть змогу громадянам країн-учасниць ГУАМ перетинати кордон із використанням внутрішніх паспортів формату ID-карток.

Сторони також обговорили низку спільних економічних та інфраструктурних проектів. Було наголошено на важливості розробки перспективних транспортних маршрутів, зокрема для здійснення мультимодальних перевезень.

Учасники ГУАМ погодилися з необхідністю здійснення конкретних кроків для розширення потенціалу організації, покращення внутрішньої комунікації ГУАМ та популяризації об’єднання.