Сенат США схвалив призначення Джона Саллівана на посаду посла в Москві

Сенат Конгресу США схвалив у четвер призначення першого заступника держсекретаря Джона Саллівана на посаду посла в Москві.

Трансляцію засідання вів телеканал C-Span.

На його підтримку висловилися 70 законодавців, 22 проголосували проти. Для затвердження було досить простої більшості голосів.

Схвалення кандидатури Сенатом є, по суті, фінальним етапом процесу призначення посла. Тепер законодавці передадуть президенту повідомлення про своє рішення, після чого американський лідер проведе церемонію приведення посла до присяги.

17 жовтня президент США Дональд Трамп направив законодавцям пропозицію розглянути кандидатуру Саллівана на посаду посла в Москві. 3 жовтня 2019 року завершилися повноваження Джона Хантсмана на цій посаді. Він був призначений керівником американської дипмісії в Росії в жовтні 2017 року. На початку серпня Хантсман подав Трампу прохання про відставку.

З 1 квітня по 26 квітня 2018 року Салліван виконував обов’язки держсекретаря у зв’язку з відставкою Рекса Тіллерсона. У липні 2019 року Салліван очолював делегацію США на переговорах з Росією щодо стратегічної безпеки в Женеві. На посаду першого заступника держсекретаря він був висунутий Трампом 11 квітня 2017 року.