Європейська Рада продовжила санкції проти Росії

У перший день зустрічі на вищому рівні в Брюсселі глави держав і урядів країн ЄС продовжили дію економічних санкцій проти Російської Федерації ще на наступні півроку.

Про це у ніч з четверга на п’ятницю під час пресконференції за підсумками першого дня роботи саміту заявив Президент Європейської Ради Шарль Мішель.

“Ми мали дискусію щодо Росії та України. Ми були проінформовані про результати Нормандського саміту, який відбувся минулого понеділка у Парижі. Емануель Макрон і Ангела Меркель оновили для нас інформацію щодо ситуації. Ми продовжили санкції на наступні шість місяців, виходячи з того, що імплементація Мінських угод залишається важливою. Ми будемо продовжувати за цим спостерігати”, – сказав Президент Європейської Ради.

Обмежувальні заходи стосуються фінансового, енергетичного і оборонного секторів РФ, а також товарів подвійного призначення. Економічні санкції включають обмеження доступу на первинний і вторинний ринок капіталу ЄС для п’яти російських фінансових установ, експортну й імпортну заборону на торгівлю зброєю, а також низку інших заходів.

Нагадаємо, Комітет у закордонних справах Сенату Конгресу США 11 грудня затвердив законопроект, що передбачає введення санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб за підтримку сирійського уряду.