На Донеччині двом екс-поліцейським загрожує до 5 років позбавлення волі за побиття власника готелю – прокуратура

На Донеччині двом екс-поліцейським загрожує до 5 років позбавлення волі за побиття власника готелю.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 296 (хуліганство, якщо воно вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що 28 квітня двоє 26-річних поліцейських та шестеро їх знайомих вживали спиртні напої у альтанці одного з готелів у с. Мелекіно Першотравневого району Донецької області. Коли поліцейські почали вести себе непристойно, власник готелю зробив їм зауваження, після цього вони його побили. Від численних ударів чоловік втратив свідомість.

«У подальшому, дізнавшись, що потерпілий, прийшовши до тями та розповів про побиття дружині, поліцейські знову накинулись на нього з кулаками, а також побили його сина, який намагався захистити батька, та погрожували розправою іншим свідкам події, у тому числі пообіцявши спалити готель», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обох поліцейських після вказаної події звільнено із займаних посад.
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.