Суд залишив під вартою Воронкова, якого обвинувачують у вбивстві черкаського журналіста Сергієнка

Городищенський районний суд залишив під вартою Володимира Воронкова, якого обвинувачують у вбивстві черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомляє Адвокатська дорадча група на своїй сторінці у Facebook.

«Суд залишив під вартою обвинуваченого у вбивстві Василя Сергієнка – Володимира Воронкова», – сказано у дописі.

Зазначається, заявлені відводи колегії суддів не розглядались.

Наступне засідання у цій справі призначено на 11.00 8 січня 2020 року.

4 квітня 2014 року у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області за вказівкою жителя Києва дві групи чоловіків викрали та у подальшому вбили журналіста Сергієнка, а його тіло закопали в лісі.

В організації викрадення, катуванні та вбивстві Сергієнка звинувачують Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримували впродовж 2015-2017 років.
Їм інкримінують ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (організація незаконного позбавлення волі або викрадення людини, вчиненого групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28 п. п. 3, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (організація вчинення умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті людині, вчиненого на замовлення за попередньою змовою організованою групою), ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (організація умисного знищення майна шляхом підпалу, вчиненого організованою групою), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією та участь у ній) Кримінального кодексу України.

У липні 2018 року Печерський райсуд Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Завражина, який раніше вийшов з СІЗО під заставу.

27 червня 2019 року Городищенський районний суд Черкас відпустив під домашній арешт Горбенка та Недибалюка.

23 серпня суд відпустив із СІЗО під домашній арешт Мельника.

14 листопада Кропивницький апеляційний суд задовольнив апеляцію прокурора і повернув Мельника під варту.

Адвокатська дорадча група повідомила у Facebook, що засідання відбувалось у режимі відеоконференції із Солом‘янським райсудом Києва, де Мельник перебував на той момент.