В Італії понад 50 тисяч людей евакуювали через бомбу

Близько 54 тисяч осіб у неділю, 15 грудня, були евакуйовані з міста Бріндізі на південному заході Італії у зв’язку зі знешкодженням британської авіабомби часів Другої світової війни, що не розірвалася.

Як уточнює агентство ANSA, на місці працювали не менше 15 військових, 250 волонтерів і понад тисячу співробітників органів правопорядку. Населення Бріндізі становить близько 87 тисяч осіб.

Рятувальникам довелося перекрити понад 40 під’їздів до міста. Всі жителі в радіусі 1,5 км від місця робіт залишили вдома, була припинена подача газу в будівлі, що знаходилися в межах 500 метрів від зони знешкодження.

Залізничні перевезення і повітряне сполучення також були частково обмежені.

Агентство AGI передало про тимчасове переведення 217 ув’язнених в інші пенітенціарні заклади.

Як уточнює агентство AFP, знешкодження авіабомби стало наймасштабнішою операцією подібного роду в країні.

Витяг снаряда пройшло успішно, тепер його треба доставити в кар’єр, де 16 грудня його підірвуть.

Британська бомба довжиною в один метр і вагою близько 200 кілограмів була знайдена 2 листопада під час ремонтних робіт в районі місцевого кінотеатру.

В Італії та Німеччині в землі все ще лежить безліч бомб, що залишилися з часів Другої світової війни. Незважаючи на покрившу багаторічну іржу, вибухнути вони можуть в будь-який момент.

За даними експертів на 2012 рік, під землею і під водою у ФРН залишалися ще близько 100 тисяч бомб. Союз охорони навколишнього середовища (BUND) припускав, що на дні Балтійського моря знаходяться ще як мінімум 40 тисяч тонн хімічних боєприпасів, які після 1945 року були викинуті НДР і союзниками в море під час “холодної війни”.