Магера не пройшов детектор брехні про “чорну касу” ПР

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера відмовився проходити поліграф у справі “чорної бухгалтерії” Партії регіонів, бо не довіряє правоохоронцям

Голова ЦВК Михайло Охендовський, який був обраний до комісії за квотою партії колишнього Президента Віктор Януковича, є фігурантом справи “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.

Магера давав свідчення у ній.

“НАБУ викликає мене на допит як свідка, чудово знаючи, що в мене немає жодної інформації по цій справі, по так званій “чорній бухгалтерії” Партії регіонів” – дивується він.

На запитання, чому його викликали, Магера відповів: “Я не знаю. Можливо, тому що я на керівній посаді в комісії… Тому що, наскільки мені відомо, лише четверо членів ЦВК ходили на допит в НАБУ – і всі четверо обіймають керівні посади Центральної виборчої комісії. Про виклик будь-яких інших членів ЦВК я не чув”.

Журналіст зазначила, що, як натякнули в антикорупційних органах, лише один член Центрвиборчкому – жінка – пройшла поліграф.

“Вона погодилася пройти, але чи вона проходила – я не знаю. Я відмовився, тому що в даних умовах довіряти подібним технічним засобам, а точніше людям, які обслуговують ці технічні засоби, абсолютно неможна”, – заявив Магера.

Говорячи про перспективи справи, він зазначив, що у 2014 році була змінена редакція статті Кримінального кодексу, за якою зараз іде розслідування.

“Є така річ, як зворотна дія закону в часі, або пряма дія закону в часі. Грубо кажучи, закон, який прийнятий в часі пізніше, за ним не можна судити за діяння, які вчинені до нього”, – сказав Магера.

“Я не кажу, що це було добре чи погано зроблено окремими фігурантами цієї так званої “чорної каси” “Партії регіонів”. Мені самому цікаво дізнатися, чи вона насправді існувала…”, – додав він.

Магера порадив причетним більше працювати, а не давати коментарі, адже є презумпція невинуватості – “і робити поспішні заяви, якщо хтось недовчив певний курс на юридичному факультеті, то я раджу ознайомитися”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.