Японія тимчасово закрила посольство в Іраку

Японія тимчасово закрила своє посольство в Іраку і закликала японських громадян евакуюватися з цієї країни у зв’язку з ударом по військових базах США з боку Ірану, випливає з опублікованих у середу рекомендацій японського МЗС.

“У зв’язку із зростанням напруженості в регіоні і ймовірністю виникнення непередбаченої ситуації найближчим часом посольство Японії в Іраку закликає співвітчизників у цій країні до якнайшвидшої евакуації, і з завершенням евакуації всіх бажаючих з Багдада, 8 січня за місцевим часом (посольство – ред.) тимчасово закрито”, – йдеться в повідомленні МЗС. Крім того, Японія сприяє в евакуації її громадян через консульство в Ербілі.

У ніч на середу іранський Корпус вартових ісламської революції заявив про початок операції відплати за вбивство генерала Касема Сулеймані. Ракети класу земля-земля були випущені з Ірану по базі Ейн-аль-Асад на заході Іраку і базі в Ербілі, де розташований військовий контингент армії США. Іранський телеканал Press TV стверджує, що загинули 80 людей. Президент США Дональд Трамп після атаки заявив, що “все гаразд”. Телеканал Fox News повідомляв з посиланням на джерела, що, за попередньою інформацією, серед американців жертв немає.