Трамп провів телефонну розмову з Джонсоном

Президент США Дональд Трамп у середу обговорив по телефону ситуацію на Близькому Сході з прем’єром Великобританії Борисом Джонсоном, лідери домовилися про продовження тісної координації, йдеться в повідомленні Білого дому.

“Лідери обговорили поточну ситуацію на Близькому Сході і домовилися продовжувати тісну координацію на підтримку спільних інтересів національної безпеки”, – йдеться в документі.

У ніч на середу іранський Корпус вартових ісламської революції заявив про початок операції відплати за вбивство генерала Касема Сулеймані. Ракети класу земля-земля були випущені з Ірану по базі Ейн-аль-Асад на заході Іраку і базі в Ербілі, де розташований військовий контингент армії США, які очолюють міжнародну коаліцію для боротьби проти ІД. За даними Вашингтона, ніхто з громадян США в результаті удару не постраждав, завдано лише матеріальної шкоди.

Трамп у середу виступив зі зверненням до нації, де повідомив, що Вашингтон у відповідь обмежиться введенням нових санкцій і продовженням політик максимального тиску щодо Ірану.