Ракетна атака на літак МАУ в Ірані: з’явилася відеореконструкція події

Американський телеканал ABC News підготував відеореконструкцію моменту ракетної атаки на український літак Boeing-737, який розбився 8 січня недалеко від Тегерана.

Відповідне відео опубліковано на сайті телеканалу.

Згідно з інформацією, отриманою ABC News від джерел в розвідці Сполучених штатів Америки, через кілька хвилин після зльоту літака Міжнародних авіаліній України Boeing 737 був зафіксований радарами. Після в напрямку літака були запущені дві ракети.

На візуалізації, підготовленій журналістами, видно, що один зі снарядів вибухнув поблизу літака, а інший — потрапив безпосередньо в нього, після чого почалася пожежа.

Також журналісти продемонстрували фотознімки уламків літака, на яких видно пошкодження, завдані, як передбачається, осколками ракети.

Пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ зазнав аварії 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту імені Хомейні в Тегерані. В результаті катастрофи всі 176 пасажирів і дев’ять членів екіпажу загинули.

У розвідці США 9 січня заявили, що літак МАУ збили іранці. Україна має намір перевірити версію про ракетну атаку на “Боїнг”.

Президент США Дональд Трамп заявив, що пасажирський літак, що виконував рейс до Києва, збила іранська ракета.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що у нього є розвідувальні дані з декількох джерел про те, що Іран випадково збив український літак.

Один з розслідувачів Bellingcat Крісто Грозева припустив, що ракету, що збила літак МАУ, могли випустити з секретної іранської військової бази.