У Криму оштрафували підрядника «реконструкції» Воронцовського палацу на 500 тисяч рублів

Як повідомляє сайт суду, відповідне рішення ухвалив суддя Володимир Агін.

За даними «Кримського процесу», в ході засідання представник ТОВ «Меандр» Євген Соломатін заявив, що суд першої інстанції не вивчав представлених доказів, а переписав дані з протоколу про адміністративне правопорушення, пишуть Крим реалії.

За словами представника «Меандру» в тому, що трапилося, винні складні погодні умови і МНС, яке не попереджало про погіршення погоди. Соломатін зазначив, що після демонтажу старого даху, робочі накрили об’єкт будівельної плівкою, яка не витримала сильних поривів вітру та зливи. Захисник попросив врахувати, що наслідки намокання фірмою були усунені.

Раніше робітники демонтували частину даху Воронцовського палацу. Пізніше повідомлялося, що ураганний вітер зірвав тимчасовий дах палацу, в результаті чого злива затопила кімнати на першому і другому поверсі. Після цього адміністрація музею на кілька днів закрила для відвідування парадні зали палацу.

У грудні 2019 року російська голова Міністерства культури Криму Аріна Новосельська повідомила, що на «ремонто-реставраційні роботи» Воронцовського палацу в Алупці витратять 367 мільйонів рублів.

За словами чиновника, реставрація фінансується за рахунок «Федеральної цільової програми розвитку Криму». Підрядникам робіт є ТОВ «Меандр». Термін закінчення «реставрації» – 2022 рік.