В США хочуть перевірити, чи законно Аваков надав охорону Парнасу

Надання охорони МВС України громадянину США Льву Парнасу – це дивно, і розслідування має це прояснити.

Так коментує листування Арсена Авакова з Львом Парнасом колишній високопосадовець Пентагону, а нині старший директор Центру Пенн-Байдена Майкл Карпентер.

Витримка з листування Льва Парнаса з очільником МВС України Арсеном Аваковим
Витримка з листування Льва Парнаса з очільником МВС України Арсеном Аваковим

“Що стосується гарантій безпеки, які були надані Льву Парнасу в Україні, я просто вважаю це неймовірним і дивним. Те, що громадянин США, який бере участь у подібній політичній операції, може отримати гарантії високого рівня від чиновника в українському уряді, я вважаю це дивним. Мені хотілося б дізнатися більше, оскільки я не знаю конкретики, але розслідування, сподіваюся, прояснить хоча б частину цього”, – розповів “Голосу Америки” Карпентер, пише Голос Америки.

На якій підставі глава МВС надав охорону Льву Парнасу, і хто оплачував ці послуги, – задається питанням громадська організація “Центр протидії Корупції”. На своїй сторінці у Фейсбук Центр оприлюднив заяву: “Якщо ця охорона була державна, то на якій підставі державний орган України охороняв приватного іноземного громадянина?”

Крім співпраці з Руді Джуліані, за даними видання Reuters, Лев Парнас працював кілька місяців перекладачем для юристів Дмитра Фірташа.

На прохання журналістів американського видання Buzzfeednews прокоментувати надання охорони американцю Льву Парнасу, речник Авакова відповів: “Без коментарів”.

У вівторок Комітет з розвідки Палати представників США оприлюднив у справі імпічменту президента Трампа нові документи, надані американським бізнесменом Львом Парнасом до Конгресу США.

Документи, серед іншого, містять обмін повідомленнями між Львом Парнасом, українськими посадовцями та американськими діячами.