Зеленський провів зустріч з Гончаруком

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком.

Як передає прес-служба Офісу Глави держави, на зустрічі було обговорено оптимізацію роботи Кабміну, питання нарахування справедливих зарплат міністрам і топ-менеджерам держкомпаній, звільнення очільників міністерств, які не досягли реальних результатів, а також налагодження діалогу з парламентом.

Зокрема, Президент поставив перед Урядом низку невідкладних завдань.

“Я вирішив надати вам шанс і шанс вашому уряду, якщо ви вирішите деякі речі, які сьогодні дуже важливі, які турбують наше суспільство”, – заявив Зеленський.

За словами Глави держави, “суспільство надало Уряду великий відсоток довіри”.

“Правильніше сказати, великий кредит довіри. Тому мені здається, що ви ще не розрахувались за цей кредит перед нашим суспільством. І у вас достатньо енергії це зробити…

Я дуже вас прошу, щоби ви запропонували Офісу президента і мені особисто нову концепцію заробітних плат всіх міністерств, всіх відомств, замміністрів та будь-яких інших державних компаній, очільників цих компаній, заступників цих компаній…

Ви глибоко в економіці, глибоко в усіх сучасних процесах, глибоко у всіх процесах, що відбуваються в уряді. Наші депутати цього не знають. Коли вони отримують законопроекти рішуче непопулярні іноді, які реформаторські, вони не мають час навіть з ними нормально ознайомитись, нормально попрацювати в комітетах. Це не нормально. Зовсім. Налагодити цей процес, налагодити діалог з депутатами Верховної Ради”, – наголосив Зеленський.

Гончарук у свою чергу подякував Президентові та пообіцяв виконати поставлені задачі.

Президент і прем’єр домовилися, що до 4 лютого Кабмін прозвітує у парламенті.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, Президент України Володимир Зеленський на вихідних прийме рішення щодо кандидатури нового прем’єр-міністра і складу уряду.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук підтвердив, що подав президенту Володимиру Зеленському заяву про відставку.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, 15 січня Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву на звільнення.

Потім, Гончарук у відео-зверненні заявив, що проти команди президента та уряду працює багато людей.

Раніше в мережі опублікували запис наради у прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо ситуації із курсом гривні, де він висловив неоднозначні думки щодо президента Володимира Зеленського. На оприлюдненому аудіо, прем’єр сказав, що президент не розуміє економічних процесів в країні. При цьому сам визнав себе профаном в економіці.

Варто зауважити, що Верховна Рада не може ініціювати відставку уряду протягом року, тому подати у відставку Гончарук може лише сам.