Російська влада забирає в кримчан недобудовані об’єкти

Жителі анексованого Криму, які володіють недобудованими об’єктами, можуть позбутися їх, повідомила так звана глава комітету російського парламенту Криму з майнових та земельних відносин Євгена Добриня.

За словами чиновниці, у кримчан була можливість до 1 січня 2020 року звернутися до влади із заявою про легалізацію свого майна.

«Влада часто сама обходила громадян і настійно пропонувала зайнятися оформленням самобуду, однак не всі погодилися цим займатися. Було і так, що ми зверталися – відповідають, нам не потрібно! Неможливо ж тиснути на громадян», – цитує її російське видання «РІА Крим».

Вона каже, що ті, хто «пустив справу на самоплив», можуть втратити свою самобудову.

«Це робота муніципальних органів, якщо вони виявляють самобудови, то включається адміністративний ресурс, відбувається звернення до суду і доходить до зносу даної споруди», – сказала Добриня.

Підконтрольний Росії “глава”Криму Сергій Аксьонов раніше сказав, що поліція і прокуратура будуть порушувати адміністративні справи «за бездіяльність посадових осіб та контролюючих органів в роботі по ліквідації самобудів» на півострові.

У російській адміністрації Ялти повідомили, що на території міста знесенню підлягають близько сотні капітальних будов і 500 некапітальних – гаражів, парканів і сараїв.

У серпні 2019 року повідомлялося, що “влада” Криму в 2020 році має намір створити єдине підприємство, яке «займеться знесенням самовільних будівель», на ці цілі буде виділено близько 80 млн рублів.