НАБУ повідомило про підозру заступнику Микитася у справі про розкрадання майна Нацгвардії

Детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому заступнику президента державної корпорації про підозру у пособництві в заволодінні майном Національної гвардії.

Дії посадовця кваліфіковано за ч.5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Оскільки зазначена особа є чинним адвокатом, повідомлення про підозру підписав Генеральний прокурор, пише прес-служба НАБУ.

В повідомленні зазначається, що на даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

“Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник, уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте згодом, у 2016-2017 рр., сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, що та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро «Червоний хутір»). Вартість цих квартир, як встановила проведена у межах досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири, що мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей”, – повідомили в НАБУ.

Нагадаємо, 20 січня Микитась намагався вилетіти з України. Пізніше спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що Микитась був знятий з рейсу в аеропорту Бориспіль.

Як відомо, Максима Микита підозрюють у змові з колишнім командувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим і організації корупційної схеми по заволодінню нерухомістю в Києві на суму понад 81 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд призначив Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 млн гривень. Пізніше ЗМІ повідомили, що за Микитася внесли заставу і він вийшов з СІЗО, але перед тим суму застави підняли до 80 млн гривень. Запобіжний захід діє до 14 лютого.