Зеленський пообіцяв інвесторам податкові канікули та няньменеджерів

Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів, а також звільнить переможців конкурсів з приватизації держпідприємств від необхідності платити податок на прибуток упродовж п`яти років.

Про це під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі заявив президент Володимир Зеленський, який закликав інвестувати в українську економіку.

Президент: Україна повинна стати інвестиційною Меккою Східної та Центральної Європи

«Ми підготували нову програму, яка називається Investment nanny («інвестиційна няня»). Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава вас захищатиме. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п`ятьма мовами і в форматі «24 на 7» цей менеджер з вами працюватиме. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт з цим менеджером і не буде жодних проблем», – сказав він.

Переможці конкурсів з приватизації державних підприємств, за словами президента, можуть розраховувати на значне послаблення податкового тягаря, якщо вкладуть у куплені активи від 10 млн доларів.

«Перші два роки всім інвесторам, які прийдуть у приватизацію і вкладуть від 10 мільйонів доларів, ми надаємо податкові канікули. Ви не будете платити п`ять років податок на прибуток», – сказав Зеленський.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, Зеленський в Давосі нагадав про війну на Донбасі та закликав інвестувати в Україну.

Зеленський переконаний, що Україна може досягти лідерства у Східній та Центральній Європі, попри відставання у розвитку за останні роки.