Українські компанії за три тижні використали квоту ЄС на мед

Українські компанії за три тижні використали квоту ЄС на мед, яка у 2020 році зросла до 6000 тонн в рік.

Про це повідомляє Євроінтеграційний портал.

Серед інших товарів найбільше вже використано квоти на солод і пшеничну клейковину (72%), виноградний і яблучний соки (67%), цукор (28%), м’ясо птиці і напівфабрикати з м’яса птиці (25%), яйця і альбуміни (20 %).
З початку року українські експортери використовують можливості 19 із 40 тарифних квот.
Тарифні квоти дозволяють українським виробникам експортувати продукцію в країни ЄС за пільговою або нульовою ставкою мита. Експортувати можна і без використання квот, але тоді потрібно платити мито в повному обсязі.
Загалом на цей рік Євросоюз збільшив квоти для 18 сільськогосподарських позицій.