USAID виділило 100 тис. дол. на створення в Україні Офісу з врегулювання страхових спорів

Агентство США з міжнародного розвитку виділило грантові кошти в розмірі 100 тис. дол. громадській організації «Інститут громадянських свобод» на створення в Україні Офісу страхового примирителя, який покликаний допомогти українцям врегулювати спори зі страховими компаніями.

Про це під час презентації проекту повідомила заступник керівника проекту USAID «Трансформація фінансового сектора» Юлія Вітка.

«Я рада повідомити про вручення гранту громадській організації «Інститут громадянських свобод» на позасудове вирішення спорів у страховому секторі … Наш проект спрямований на захист прав споживачів ринку і допоможе вирішити спори між споживачами і страховими компаніями», – сказала Вітка.

Вона додала, що проект реалізуватиметься до листопада 2020 року.

Присутня на заході голова громадської організації «Інститут громадянських свобод» Світлана Жукова повідомила, що реалізація даного проекту передбачає створення на базі інституту Офісу страхового примирителя, який опікуватиметься роз`ясненнями страхових спорів для споживачів і надаватиме рекомендації страховим компаніям.