ОБСЄ продовжить свою роботу до 31 березня 2017 року

Постійна рада Організації з безпеки і співробітництва у Європі продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії до 31 березня 2017 року.Про це у Twitter повідомляє місія Швеції при ОБСЄ.

”Питання продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до 31 березня 2017 року тільки що було вирішено. Важливо, щоб принципи і зобов`язання ОБСЄ були відновлені”, – сказано у повідомленні.

Довідка: 12 березня 2015 року Постійна рада ОБСЄ вирішила продовжити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до 31 березня 2016 року.
Місія неодноразово заявляла, що вона не проводить розслідування, а звітує про факти; що вона не доставляє гуманітарну допомогу, а сприяє її доставці. У місії наголошують, що зупинити обстріли на Донбасі повинні сторони воєнного конфлікту, а не спостерігачі ОБСЄ.

До складу СММ ОБСЄ входять неозброєні цивільні спостерігачі, а також міжнародні працівники з держав-учасниць ОБСЄ, їм допомагають співробітники з України.
Команди спостерігачів працюють позмінно, щоб забезпечити присутність на місцях 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Головний офіс місії розташовано у Києві; спостерігачі працюють у Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Києві, Луганську, Львові, Одесі, Харкові, Херсоні та Чернівцях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.