Deutsche Bahn укладе угоду з “Укрзалізницею”, – радник прем’єра Голик

Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn буде консультувати і підтримувати українську залізницю в питаннях управління і технічних питаннях.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник прем’єр-міністра України Юрій Голик.

Deutsche Bahn укладе угоду з "Укрзалізницею", - радник прем'єра Голик

“Починаючи з лютого 2020 року член Правління DB з інфраструктурі пан Рональд Пофалла і представники уряду України підпишуть Угоду про стратегічне партнерство, в якому будуть узгоджені подальші деталі”, – повідомив Голик.

За його словами, в DB зараз обговорюються подальші деталі співпраці, в тому числі питання оперативного управління компанією.

22 січня в Давосі Міністерство інфраструктури України підписало “Меморандум про взаєморозуміння” з залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn.

За словами Гончарука, Україна в рамках “Меморандуму про взаєморозуміння” передасть в управління залізницю залізничному операторові Німеччини Deutsche Bahn на 10 років. Пізніше прем’єр запевнив, що співпраця України з Deutsche Bahn – це стратегічне партнерство, а не продаж або передача в концесію “Укрзалізниці”.

Український уряд планує підписати договір про співпрацю з Deutsche Bahn 5 лютого.

У свою чергу, Юрій Голик раніше заявляв, що меморандум з Deutsche Bahn – це ще один крок щодо реформування “Укрзалізниці”.