Фігурант справи Гандзюк Левін змінив зовнішність — болгарська поліція

Незважаючи на зміну зовнішності, поліція Болгарії ідентифікувала та затримала ймовірного організатора вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна (Москаленка).

Про це повідомляє “Слідство.Інфо”, посилаючись на інформацію болгарських правоохоронців.

Повідомляється, що Левін змінив зовнішність так, що не був схожий на фото з Інтерполу. Його вдалося ідентифікувати за відбитками пальців.

В поліції зазначили, що під час затримання Левіна у нього вдома вилучили два паспорти – місцевий і закордонний. Підозрюваному заборонили залишати територію країни. Незабаром суд вирішить питання про його екстрадицію.

Крім того, в болгарській поліції розповіли, що Левін потрапив до Болгарії через Румунію у 2018 році. Він пішки перетнув кордон в населеному пункті Дуранкулак.

Олексію Левіну оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк взимку 2019 року. Та згодом у квітні Генпрокуратура змінила статтю. За версією офіційного слідства, він разом із головою Херсонської облради Владиславом Мангером організував замовлення нанесення тяжких тілесних Гандзюк, що спричинило смерть.

З грудня 2018 року Олексій Левін перебуває в розшуку. У липні 2019 року стало відомо, що ГПУ зупинила слідство щодо Мангера і Левіна через те, що останній переховується від слідства. Він залишив Україну в серпні 2018 року, через два тижні після нападу.