Суд в Болгарії заарештував фігуранта справи Гандзюк

Суд болгарського міста Бургас відправив під варту на 40 днів підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Олексія Москаленка (Левіна).

Про це повідомляє видання Flagman.

Олексий Левин, който бе арестуван при специализирана полицейска акция в Бургас преди няколко дни, току-що бе доведен под конвой в Бургаския окръжен съд

Опубліковано Флагман.бг Понеділок, 27 січня 2020 р.

На сьогоднішньому засіданні Левін просив відпустити його під домашній арешт з носінням електронного браслета. Він заявив, що у нього нібито серйозні проблеми зі здоров’ям та ще в Україні йому зробили чотири операції на серці.

Також зазначається, що Левіна затримала на зйомній квартирі. Він проживав із жінкою українського походження. Підозрюваний розповів, що не має з собою документів, але йому все одно вдалося укласти договір про оренду житла.

Втім у прокуратурі вважали, що підозрюваний може втекти, тому наполягали на триманні під вартою до екстрадиції до України. Так, суд у Бургасі відправив Левіна під варту на 40 днів.

В Офісі генпрокурора України зазначили, що Україна вже передала всі необхідні документи для екстрадиції Олексія Левіна. Їх особисто передав правоохоронним органам Болгарії заступник генпрокурора Віктор Трепак.

“Також відбулася зустріч Віктора Тріпак з генеральним прокурором Болгарії Іваном Гешевім, де обговорювалося питання швидкої екстрадиції затриманого в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 січня стало відомо, що на території Болгарії правоохоронці двох країн затримали Олексія Москаленка, підозрюваного в нападі на Катерину Гандзюк.