ВООЗ визнала спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визнала спалах нового коронавірусу в Китаї надзвичайною ситуацією міжнародного значення, повідомив генеральний директор Тедрос Адханом Гебрейесус.

За останньою інформацією, по всьому світу захворіло вже 7834 осіб. З них 7736 підтверджених випадків зареєстровано в Китаї, а 98 – в 18 країнах світу, 8 випадків передачі вірусу від людей до людини.

У важкому стані перебуває 1370 осіб і 170 осіб померли. Ще у 12 тисяч 167 осіб виявлено підозру на захворювання.

Рівень поширення хвороби в Китаї розцінюється як дуже високий. Організація також рекомендувала присвоїти захворюванню тимчасову назву “гостре респіраторне захворювання 2019-nCoV”, а самому вірусу дати тимчасове ім’я “2019-nCoV”.
При цьому генеральний директор ВООЗ зазначив, що експерти вірять у можливість зупинити спалах.

Спалах нового коронавірусу в Китаї може загрожувати людству. Наприкінці грудня 2019 року китайська влада повідомила про спалах пневмонії невідомого походження в місті Ухань провінції Хубей. Експерти попередньо встановили, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу — 2019-nCoV.

Коронавірус – це патоген, який здатний вражати дихальну, травну і нервові системи як людини, так і тварин. Китайський варіант здатний передаватися від людини до людини. Медики задаються питанням, чи являє собою спалах в КНР надзвичайну ситуацію в галузі громадської охорони здоров’я міжнародного масштабу. Через різке зростання захворюваності китайська влада побоюється, що епідемія може поширитися ще ширше.