Посольство назвало кількість українців в ураженому коронавірусом китайському Ухані

Посольство України у Китайській Народній Республіці назвало кількість громадян України, що наразі перебуває у місті Ухань та провінції Хубей, які вважаються місцем розповсюдження нового китайського коронавірусу, – 57 у всій провінції.

“Станом на 31 січня 2020 року кількість громадян України, які перебувають у провінції Хубей, з якими посольство встановило контакт – 57 (53 особи перебувають у місті Ухань, 1 особа – у місті Сян’ян, 1 особа – у міському повіті Чжунсян міста Цзінмень, 1 особа – у місті Ічан, 1 особа – у місті Сяогань)”, – повідомили у посольстві.

Зазначається також, що кількість громадян України, які тимчасово перебувають на території консульського округу посольства України в КНР та звернулися до консульського відділу із заявою про прийняття на тимчасовий консульський облік станом на 31 січня 2020 року – 93 особи.

Дипломати підкреслили, що здійснюють постійний моніторинг ситуації та підтримують контакти з українськими громадянами, які перебувають у провінції Ухань, за допомогою стільникового зв’язку та соцмереж.