Апеляційний суд залишив під вартою “цукрового прокурора” до 11 вересня із правом внесення застави

Олександр КолесникАпеляційний суд Києва, розглянувши скаргу, подану захистом заступника прокурора столичного регіону Олександра Колесника на постанову Солом’янського райсуду від 14 липня щодо продовження строку тримання під вартою підозрюваного до 11 липня, скасував її. Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду.

Зокрема, суд постановив нове рішення, яким задовольняється клопотання старшого детектива НАБУ про продовження тримання під вартою Колеснику до 11 вересня. Також як альтернатива йому належить внесення застави у розмірі 4 тис. мінімальних зарплат, що становить понад 5,5 млн грн.

“У разі внесення застави покласти на підозрюваного Колесника О. В. обов’язки, передбачені ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України”, – сказано в повідомленні.

У прес-службі суду уточнили, що повний текст ухвали буде оголошено 15 серпня о 15:30.

Як повідомлялося, раніше Солом’янський районний суд Києва обрав для Колесника запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці і встановив заставу в розмірі 5,5 млн гривень.

Національне антикорупційне бюро затримало його у справі про розкрадання 30 тис. тонн цукру державної спеціалізованої бюджетної установи “Аграрний фонд” на 300 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.