Перший республіканець погодився проголосувати за імпічмент Трампу

Сенатор від республіканської партії, кандидат в президенти США 2012 року Мітт Ромні заявив, що проголосує за імпічмент президенту Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times.

Ромні став першим республіканцем, який публічно заявив, що не підтримуватиме Трампа на сьогоднішньому голосуванні.

Ромні зазначив, що проголосує на підтримку першої статті імпічменту – про зловживання президентськими повноваженнями після розмови з президентом України Володимиром Зеленським. При цьому республіканець проголосує проти другої статті, яка звинувачує Трампа у протидії розслідуванню конгресу США.

Ромні вважає, що члени демократичної партії не змогли домогтися виклику нових свідків, які б підтримали їхню позицію.

Процедура імпічменту почалася після публікації стенограми телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня 2019 р.

Спікер палати представників США Ненсі Пелосі, яка ініціювала слухання, зазначила, що в ході розмови Трамп тиснув на Зеленського, чекаючи, що Київ почне антикорупційне розслідування відносно кандидата в президенти Джо Байдена і його сина Хантера. Від ходу розслідування нібито залежало надання військової допомоги Україні. Сенат, який до цього оцінював показання свідків, повинен проголосувати з приводу імпічменту сьогодні.