UA:Перший відреагував на заяву ОП щодо можливого позову проти журналістів «Схем»

Національний телеканал UA:Перший відреагував на заяву Офісу президента позиватися до суду проти журналістів «Схем» через «поширення дезінформації».

Відповідна заява з’явилась на сайті Суспільного.

На телеканалі, зокрема, подякували ОП за рекомендації переглянути роботу журналістів і наголосили, що держава не може втручатися у діяльність медіа.

«Програма «Схеми: корупція в деталях» виробляється колективом журналістів «Радіо Свобода» та транслюється в ефірі суспільного телеканалу UA: Перший на договірних умовах. Отож підготовлений нашими колегами з «Радіо Свобода» матеріал є результатом їхньої незалежної, професійної та творчої діяльності і їхнім баченням викладення відповідної інформації», – йдеться у заяві.

Також на телеканалі зауважили, що «ніколи не мали підстав сумніватися у професійності колег-журналістів».

«З огляду на сказане вище Суспільний мовник підтримує намір Офісу Президента позиватися до суду з метою спростування інформації, якщо вона справді виявиться такою, що не відповідає дійсності. Переконані, що саме такий спосіб вирішення конфліктів є найбільш прийнятним у демократичному суспільстві», – додали в НСТУ.

Також Суспільний мовник порадив Офісу президента звернутися до відповідної Комісії і незалежної медійної ради з проханням розглянути інформацію, опубліковану «Схемами».

Нагадаємо, 13 лютого “Схеми” випустили сюжет, в якому заявили, що секретар Ради безпеки Російської Федерації Микола Патрушев відвідував Оман в той час, коли там з робочим візитом перебував президент України Володимир Зеленський. При цьому Він прилетів в Оман тим же літаком, яким Зеленський повертався в Україну.

В Офісі президента заявили, що інформація в сюжеті про зустріч Зеленського та Патрушева “цілком і повністю не відповідає дійсності“. Крім цього повідомили, що подають до суду на програму “Схеми” з вимогою спростувати інформацію.